De superster

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Ja, je eigen superster worden. Dat klinkt alsof je moet leren jezelf te accepteren zoals je bent, toch?

Dat is op een bepaalde manier ook zo natuurlijk. Maar dit stuk gaat vooral over hoe je jezelf kunt verbeteren om te worden wat jij zelf idoliseert.

Inhoudsopgave

Je idool

Gandhi

Hoe zit dat met jou? Wie is jou idool? Is dat iemand die veel geld verdient? Of iemand die veel betekent voor de mensheid op gebied van ontwikkeling? En waarom is die persoon je idool?

Het is een heel goede manier om te ontdekken wat je wilt en ambieert. De mensen die je echt bewondert en dan heb ik het niet over de voor de hand liggende antwoorden natuurlijk.

Dat je bepaalde familieleden of vrienden bewondert en waardeert is gewoon een goed teken. Een teken dat je sociaal al op het goede pad bent in ieder geval. Maar je echte idool, dat is wat anders.

De superster

de superster

Ik heb het echt over de superster in je leven. Van wie had je posters aan de muur hangen als kind. Wie volg je op social-media, van wie heb je alle films. Als je een ticket kon kopen om iemand te zien of ontmoeten, voor wie zou dat dan zijn? Over die persoon heb ik het.

Dat kan een artiest zijn, een kunstenaar, maar ook een sport-held of een goeroe bijvoorbeeld. Maar het gaat dus echt om jou idool, jou superster.

Bijzonder

Wat maakt deze persoon voor jou nou zo bijzonder? Want iemand kan je superster, je idool zijn, los van de daarvoor voor de hand liggende redenen. Een artiest kan je idool zijn omdat die bijvoorbeeld een ziekte heeft overwonnen. Of een sportheld is je idool omdat die er goed uitziet, los van de prestaties op sportief gebied.

Maar wat is het dat jou zo aanspreekt? Dat is waarschijnlijk iets wat jij voor jezelf misschien ook wel zou willen. Dus niet het in de volle belangstelling staan (of misschien ook wel) Maar datgene wat jou superster zo aantrekkelijk maakt voor jou.

Onderzoek

Ga nu eens na, waarschijnlijk ben je al wel een beetje op de hoogte van hoe jou superster is geworden wie die is. Maar ga eens na hoe het komt dat die persoon datgene heeft bereikt wat jij zo bewondert. Hoe die persoon die superster geworden is.

En nogmaals dan heb ik het niet over je naasten, maar echt over de eigenlijk “ongrijpbare”, de “hoge bomen”

Moeite doen

de superster

Vaak staan mensen er niet al te lang bij stil namelijk. Maar om een superster te kunnen worden zul je hoe dan ook moeite moeten doen. Zo werkt het uiteindelijk met alles natuurlijk. “Kleine moeite kleine winst, grote moeite grote winst.” Maar hoe je het ook wendt of keert iedereen kan zijn eigen superster worden, zolang je er de moeite voor over hebt.

Dus wat is er nodig voor jou om je eigen superster te worden? Als je wat onderzoek hebt gedaan naar je eigen superster, zul je vast al wel het een en ander hebben ontdekt over hoe die zo ver kon komen. Je zult inmiddels waarschijnlijk wel weten dat die ook offers moest brengen en moeite moest doen.

De waarde

Al is het natuurlijk heel eenvoudig om daar overheen te stappen en alleen de glamour en de uitkomst te zien van het succes. Maar vergeet niet, de waardevolle dingen zijn ook precies dat! Waardevol… En waardevolle dingen, daar zit moeite in, energie en gedachten-kracht enzovoorts.

Voor niets komt de zon op. Maar vraag je het aan een astronoom. Dan kom je er ook snel genoeg achter hoe (ongelofelijk)veel krachten daarbij een rol spelen, zodat de zon opkomt.

Het punt is dat er niks zomaar ontstaat zonder moeite. En dat jou idool, jou superster niet toevallig, of door geluk gekomen is waar die is. Dus als jij ergens heen wilt. En als jij je eigen superster wilt worden. Wees dan wel bereid daar de moeite voor te doen.

Maar weet ook dat het ongelofelijk waardevol is als je het er daadwerkelijk voor over hebt. We noemen het niet voor niets een SUPERSTER!

Begin gewoon

Ja, zo simpel kan het zijn. Je hebt je idool, je superster voor ogen, je doel, nu begin je gewoon. Zet de eerste stap. Meh, geen zin in?? Dan blijf je waar je bent. Maar ik weet zeker dat je hier niet zou zijn als je zou willen blijven waar je bent. Dus waar wacht je nog op? Het wonder gebeurt wel, maar niet uit het niets.

Focus

Voor sommige mensen komt dit heel natuurlijk en anderen moeten zich er ontzettend voor inspannen. Maar focus is heel belangrijk. Wanneer je weet wat je wilt en weet wat voor superster jij wilt worden wordt dat al makkelijker.

kasteel in glazen bol

Probeer te visualiseren hoe jou superster-zijn er uit komt te zien. Woon je in een mooi huis? Rijd je in een geweldige auto? Ben je geëmigreerd of wereldberoemd? En hoe is dat dan voor jou? Dit helpt allemaal bij die focus. Maak een mood-board en zoek afbeeldingen van de dingen die bij dat leven horen. Bedenk en omgeef jezelf met alles wat daarbij hoort. Dat  helpt je allemaal bij je focus.

En wanneer jij die focus vindt, houd die dan ook vast. Denk niet dat een echte superster dat geworden is door zich een paar maandjes te focussen. Hiervoor is het dus ook heel belangrijk dat je goed en duidelijk voor jezelf weet wat het is dat je wilt. Anders is dat niet vol te houden.

Maar als je duidelijk hebt wat je wilt, dan volgt de focus haast vanzelf.

Geduld

Ja dan heb je de juiste focus en je zit lekker in je flow. Daar ga je dan “you rising star”! En na een half jaartje wil je resultaten zien.. Ja, het kan heel goed zijn dat je dan ook daadwerkelijk al heel ver bent. Maar afhankelijk van een heleboel nevenzaken, kan het ook heel goed zijn dat je nog niks wezenlijks bereikt hebt voor je eigen idee.

Dat heeft te maken met om te beginnen waar je vandaan komt, maar ook hoeveel tijd je erin kunt steken. Ook wat precies je doel is. Je doel kan heel hoog gegrepen zijn (heel goed! Hoe hoger hoe beter!) Maar dan duurt het langer voor je daar daadwerkelijk bent natuurlijk.

Waar het ook aan ligt vergeet niet dat je in een half jaar wel degelijk al dingen hebt bereikt. Al is het alleen maar dat je al een half jaar de focus hebt kunnen vasthouden. Maar geduld is niet voor niets een schone zaak. Het brengt een hoop goeds. Houd de focus vast en handel in het belang van je doelen. Dan gaat geduld je brengen waar je wilt zijn. Wacht maar af.

superster, een jongetje dat zit te vissen.

De superster in iedereen!

Ja, in iedereen zit een superster verborgen. Of ja, in sommige mensen is die superster al naar buiten gekomen. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is dat niet alleen weggelegd voor de “lucky few”.

Want zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het weinig een kwestie van geluk en veel meer van focus en hard werk. Maar als je duidelijk weet wat je wilt, komen deze haast als vanzelf en kom je in jou flow terecht.

Vind je doel

man in rolstoel

Wie is jou superster? Wie is je idool? Ben je het misschien zelf (al)? Dat is de sleutel. Maak van jou toekomstige zelf je nieuwe idool, je nieuwe superster! Wil jij een super sport man of vrouw worden? Of wil jij die avonturier worden, die moderne Indiana Jones? Wat je ook wilt of zou willen, houd het niet voor onmogelijk! Ga niet jou dromen of “fantasieën” van tafel vegen omdat je het misschien met je huidige MINDSET niet ziet gebeuren.

Er zijn mensen die te horen kregen dat ze door hun handicap nooit zouden kunnen sporten. Maar die uiteindelijk op olympisch niveau (paralympisch) dingen bereiken die jij en ik nu nooit zouden kunnen. Zij hadden hun doel duidelijk voor ogen.

Laat de superster naar buiten

Ja, je hebt je doel en je staat op het punt je eerste stappen te gaan zetten. Nee nu is het wachten voorbij, de superster mag al naar buiten komen. Die is al aan het werk, of beter gezegd jij bent al aan het werk!

Dat is dus hoe het werkt. Leef het leven dat je wilt bereiken. “Be the change you want to see”  Leef zoals je zou doen als je je doelen hebt bereikt.

Ja ik weet dat het wat ingewikkeld klinkt omdat met succes en geld en vrijheid het leven anders is dan zonder al die dingen. Maar alle momenten dat het wel kan wees dan jou eigen superster. Dan leef je namelijk al in de mindset die hoort bij jou superster-zijn. En deste sneller zul je bereiken wat je voor ogen hebt.

Maar laat je nooit wijsmaken dat jij het niet kunt, of verdient hebt, of dat je ideeën te vergezocht zijn. Dat komt namelijk voort uit een instelling en een mindset die stilstand vertegenwoordigd. Dus groei, droom, leef en fantaseer en laat je superster naar buiten!

Waar wacht je nog op? Geef jezelf de rest van je leven cadeau!

E-Cursus blijvend zelfvertrouwen

De e-cursus “Blijvend zelfvertrouwen”

De e-cursus blijvend zelfvertrouwen door Frank de Moei
Al meer dan 10.000 mensen gingen je voor!

Ja! Ik geef mijzelf dit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.