De Ware

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Op zoek naar de “ware”

Wat houd dat nou in? De ware. Je “soulmate”? Je “tweelingziel? Of gewoon iemand die nagenoeg je gedachten kan lezen?

Er zijn een hele boel mensen die er niet meer in geloven. De ware, de prins/prinses op het witte paard, überhaupt het hele concept van ware liefde. Zij geloven het gewoon niet meer. Maar andere mensen wijden er hun leven aan, Zij denken het te hebben gevonden. Of hebben ze het ook echt gevonden?

Inhoudsopgave

De ware

Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat de ware met je mee verandert. Wat de ware was toen je 20 was kan een totaal verkeerde match voor je zijn als je bijvoorbeeld 40 bent. Dat is natuurlijk helemaal niet zo’n gekke gedachte.

Natuurlijk, als je op je 20e iemand vind en je bent 100% op elkaar georiënteerd dan ontwikkel je als het ware in dezelfde richting. En als je dan qua karakter en lifestyle bij elkaar past zullen alle partijen zich daar waarschijnlijk heel prima in kunnen vinden.

Is er één Ware?

Maar is er dan voor iedereen maar één zo iemand op de wereld? En is het dan de bedoeling dat je dan de rest van je leven bij elkaar blijft? Koste wat het kost? Of kan het ook zo zijn dat je meerdere ‘ware liefdes’  vind in de loop van je leven? Of misschien zelfs tegelijkertijd? En betekent ware liefde dan de onvoorwaardelijke liefde? Die liefde die alles mag kosten, maar nooit over gaat?

Hartjes zuurtjes

Het is natuurlijk een van de meest beschreven en besproken onderwerpen binnen de mensheid. Het lijkt maar lastig te beschrijven en voor sommige mensen heel lastig om te ervaren. Maar iedereen wil het en heeft het ook nodig.

Als Vitaminen waar je maar moeilijk aan kunt komen en waarvan het niet duidelijk is waar je het kunt vinden. Om er dan vervolgens soms ook nog eens de hoofdprijs voor te moeten betalen. Terwijl het voor anderen gewoon vrij verkrijgbaar lijkt te zijn.

Dus. Is de ware liefde vinden nou moeilijk?? Of zo makkelijk dat het gewoon een gegeven is?

Wat is het?

En dan inderdaad de ware liefde. Is dat niet gewoon de juiste biochemische reactie op het juiste moment met de juiste persoon? Als de deeltjes versneller die wacht op die ene botsing? Of zijn er zo veel deeltjes aanwezig daar, dat je de ene na de andere botsing hebt?

Sommige mensen lijken er hun hele leven op te wachten. Anderen vinden de ware al in de pubertijd en laten elkaar nooit meer los. En sommige mensen vinden nooit de ware.

Misschien ben je het zelf wel. Jij bent tenslotte de enige die jou ontwikkeling echt exact beleeft. De enige die jou wensen precies kent en jou precies kan geven wat je nodig hebt.

Dan zou een goede aanvulling daarop dus bestaan uit iemand die jou evenwicht verzorgt. Iemand die je kan balanceren als het ware. Een ander die je nare dingetjes kan ondervangen en bij wie jij datzelfde kan doen. Zo iemand waarbij jou sterke kanten de ander helpen en ondersteunen. En Bij wie jij helemaal jezelf kunt en durft te zijn.

de ware

De kans dat je de Ware tegenkomt

Stel je voor dat er voor iedereen maar één “ware” rondloopt, en stel je voor dat je nooit de kans hebt die te ontmoeten? Dat zou wel een heel gemene grap van het universum zijn toch?

Ik zou zeggen van niet trouwens. Want is het niet inherent aan “de ware” dat dat ook een persoon is die voor jou binnen bereik is? Iemand die zich door jou wil laten vinden. Zoals jij je ook wilt laten vinden door de ander. Ondanks dat is het ook vaak zo dat sommige mensen de ware niet herkennen al staat die recht voor hun neus.

Nou goed hier refereer ik natuurlijk aan wat ikzelf heb meegemaakt bij anderen en mijzelf. En zelfs een hoop van wat ik in films heb gezien. Want zelfs de dosis drama die in films voorkomt vlakt de inspiratie niet uit en de realiteit daarvan. Het bestaat echt zo. De reden dat het zo zeldzaam lijkt is omdat veel mensen het niet (meer) geloven.

Magisch

Slotjes aan brug firenze

Is de ware liefde dan zoiets als magie? Pas als je er in gelooft kun je het vinden? Misschien wel. Dat het iets heel speciaals en bijzonders is daar kunnen we het denk ik wel over eens zijn.

Maar dat het voor sommige mensen niet zou bestaan daar zet ik echt mijn hakken in het zand. Het is er namelijk wel voor iedereen. En het is ook haalbaar voor iedereen. Je hoeft heus niet af te reizen naar Japan of alle hoekjes van de samenleving af te speuren om jou ware te vinden.

Vinden of tegenkomen?

Wat dan wel? Nou goed als je in je eentje of misschien vanuit het gezin of de cultuur waaruit je komt een sleur ervaart. Het gevoel hebt dat je daar niet gaat vinden wat en wie je zoekt. Misschien is het dan allereerst tijd dat jij jezelf gaat vinden. Dat je gaat vinden wat voor jou echt belangrijk is. Jou brandstof, jou inspiratie.

Maar als je je helemaal op je plek voelt waar je bent en staat in het leven. Dan is de kans erg groot dat de ware al lang in de buurt is. Of op den duur vanzelf naar je toe komt. Vergis je echter niet. Dit betekent natuurlijk niet dat je in je comfortzone kunt blijven.

Comfortzone

Hart ballon

Eigenlijk is het daar namelijk behoorlijk eenzaam. Alles is dan afgestemd op jou behoeften en jou behoeften alleen. Wat natuurlijk prima is om af en toe jou rust te vinden.

Maar in je comfortzone ga je niemand tegenkomen. Want ook jou Ware is gewoon een zelfdenkend individu natuurlijk. Met zijn of haar eigen obstakels en geneugten in het leven. En andere zelfdenkende individuen bevinden zich niet in jou comfortzone.

Wanneer je samen bent kun je wel samen jullie eigen comfortzone maken, een huisje, boompje, beestje zeg maar. Maar in het begin zul je er wel voor open moeten staan en uit je comfortzone moeten komen.

Voor sommige mensen is dit heel erg lastig. Want stel, je comfortzone is de enige veilige plek die je kent. Alles daarbuiten betekent potentieel gevaar. Dan is het een ware verzoeking om die veilige plek te verlaten om daarbuiten dan “misschien” je ware te vinden. Hoe bijzonder moet het dan zijn om je voor zoiets zó kwetsbaar op te stellen? Is het het waard om er dan überhaupt in te geloven?

De overweging

de ware

Dat is natuurlijk een overweging die je dan zelf maakt, maar houd dan wel je feiten op een rijtje. Hoe gelukkig ben je echt als je nooit je comfortzone verlaat omdat je dat niet wilt of durft? Hoe groot is je behoefte aan liefde? Dan laten we even in het midden hoe je die liefde verkrijgt. En, het belangrijkste van allemaal, ben je het waard? Vind jij dat jij het verdiend?

Natuurlijk verdien je het!! Ongeacht wat mensen om je heen zeggen of gezegd hebben, jij verdient alles en de wereld ligt aan je voeten! Geloof je het niet? Kijk maar eens naar de achtergrond verhalen van de mensen die rijk en beroemd geworden zijn. Of praat maar eens met (oudere) gelukkig getrouwde mensen, ontdek dat hun verhaal vaak niets minder dan bijzonder is.

Actie

Het komt niet zomaar aanwaaien en je zult er echt wel iets voor moeten doen. Maar als je er niks voor doet, kun je ook niets waardevols verwachten. Wat je er in stopt kun je er ook uithalen.

En zo werkt het zonder uitzondering met alles, ook met liefde. Het is de wet van de aantrekkingskracht. Als je de ware wilt tegenkomen gaat dat niet gebeuren als je er niet in gelooft. Dan zul je het namelijk ook niet herkennen of erkennen en ga je de boot missen.

Ga nu niet overal de ware in zien, alhoewel, door schade en schande wordt men wijs. Maar ga vooral de ware in jezelf herkennen. Ja inderdaad! Vind de ware in jezelf en draag het uit, wees datgene dat je aan wilt trekken.

En laat je ook niet zomaar overal toe verleiden. Zo komen we weer bij de basis. Jijzelf! Leer wat goed is voor jou en wat het is dat jij nodig hebt en wilt van het leven. Ga dat leven ook echt leven en voor je het weet staat de ware voor je neus!

Ontwikkeling

Misschien klinkt dit wat ingewikkeld, ongeloofwaardig of ronduit onmogelijk voor je, maar begin dan in dat geval ook echt bij jezelf. Ga eens actief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Leer eens kritisch naar jezelf te kijken en geloof niet alles wat je denkt. Want tegenstrijdig of niet, wanneer je kritisch naar jezelf leert kijken kun je ook veel beter zelfvertrouwen ontwikkelen.

Zelfvertrouwen waarmee je weet waar je staat en weet hoe je komt waar je heen wilt. Heb je daar nu moeite mee, dan kan de e-cursus van Frank de Moei je daar heel goed bij ondersteunen.

Een kleine investering in een geluksgevoel en een zelfvertrouwen waar je de rest van je leven de vruchten van zult plukken. Een zelfvertrouwen waarmee jij jou ware zult vinden dat beloof ik. (Dat kan namelijk niet anders)

Ben jij klaar voor de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling? Wacht dan niet langer en meld je aan voor de e-cursus van Frank de Moei.

Geef jezelf de rest van je leven cadeau!

E-Cursus blijvend zelfvertrouwen

De e-cursus “Blijvend zelfvertrouwen”

De e-cursus blijvend zelfvertrouwen door Frank de Moei
Al meer dan 10.000 mensen gingen je voor!

Ja! Ik geef mijzelf dit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.