Nooit meer werken

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Dat zou iedereen wel willen, nooit meer werken. Dat lijkt heel onrealistisch, er moet tenslotte brood op de plank komen toch? En dat is natuurlijk ook zo. Maar hoeveel moeite dat je kost, is hoeveel werk het je kost. En hoeveel werk heb je daar dan voor over. Werk je graag of juist niet?

Inhoudsopgave

Nooit meer werken bestaat niet

nooit meer werken

Of wel??..Nooit meer werken, dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Als ik het hardop zeg vind ik dat ook te mooi klinken om waar te zijn, maar het is realiteit, het kan gewoon! En zo kan het voor iedereen zijn.

Stel jezelf eens eerlijk de vraag, of je werkelijk nooit meer in je leven ook maar iets van werk wilt doen.. Wat is dan het antwoord?

De kans is namelijk groot dat je je er vrij weinig bij kunt voorstellen. Om nooit meer te hoeven (mogen) werken voor de rest van je leven. Veel mensen lijkt het in eerst instantie wel een goed idee namelijk. Het “nooit meer hoeven werken”. Maar wanneer ze er wat langer over nadenken, zijn veel mensen dan ook wel bang voor wat de verveling met ze zal doen.

En dat is natuurlijk ook niet gek. Iedereen heeft graag het gevoel iets te betekenen, nut te hebben. Daar past nooit meer werken natuurlijk in eerste instantie niet bij.

Werken

Maar als we nu eens gaan kijken naar het woord “werken” waar denk je dan aan? Denk je dan aan actief iets doen wat nuttig is? Of denk je dan aan de plaats waar je elke dag heen gaat en waar je met je collega’s aan iets werkt? Of misschien denk je wel aan het opruimen van je huis of je tuin. Waarschijnlijk denk je aan iets wat vervelend is, maar wel gewoon moet.

Maar stel nou dat je de keuze hebt. Dat je besluit dat je mag werken in plaats van te moeten werken. Dat je dus nooit meer moet werken, maar dat je zelf kiest dat, wanneer en hoe je werkt?

Van je hobby je werk maken

Je kent vast wel de uitspraak “Als je geld verdient met je hobby, hoef je geen dag in je leven meer te werken“. Nou, zo werkt het ook!

Tenzij je geen alternatief hebt, want zoals eerder beschreven, dan zul je wel moeten.

Veel mensen zitten namelijk “vast” in werk wat bepaald niet hun hobby is. Omdat het een te groot risico is (lijkt) om te gaan voor iets wat ze wel leuk vinden. Het verdient niet genoeg, is te ver weg, er zijn geen vacatures op dat gebied enzovoorts. Zo zijn er natuurlijk talloze redenen.

Maar hoe werkt dat dan?

Van je hobby je werk maken is goed mogelijk, maar het is een kwestie van geduld, passie en doorzettingsvermogen. Veel mensen hebben niet het idee dat ze daarover beschikken.

Toegegeven dat er mensen zijn bij wie het min of meer aangeboren is. En dus ook mensen die dat niet “in zich hebben”.

Toch is het ook iets wat je kunt aanleren en leren inzien door persoonlijke ontwikkeling. Het is belangrijk dat je kritisch naar jezelf gaat leren kijken en ook leert wat jij nodig hebt en belangrijk vind in het leven.

Maak van je werk je hobby

nooit meer werken

Sommige mensen krijgen het op deze manier voor elkaar om van hun werk hun hobby te maken. (Dus het om te draaien) Zij hebben een goed contact met collega’s en zien hun werk als een prettige bezigheid. Zo is het voor deze mensen haast niet mogelijk “te veel” te werken.

Maar wanneer dit maar niet lijkt te lukken. En je keer op keer tegen dezelfde problemen blijft aanlopen ongeacht het werk wat je doet of de werkgever voor wie je werkt. Dan is het wellicht een goed idee om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

 Soms mis je gewoon de “social-skills”. Of doe je het werk omdat je niet aangenomen bent of wordt op de plek waar je het liefst zou willen werken. Dan moet je “genoegen nemen” met de plek waar je terecht bent gekomen.

En dat kan je zó in een neerwaartse spiraal slingeren. (zo een waardoor je gaat dromen van een leven waarin je nooit meer hoef te werken.)

Vind je ideale baan

Toch is het dan nog steeds mogelijk om van je werk je hobby te maken. Maar dan kost het wellicht wat meer moeite. Je zult dan misschien wat kritischer naar jezelf moeten gaan kijken.

En soms moet je ook gewoon tot de conclusie komen dat het niet voldoende bij je past. Als je niet (meer) met plezier naar je werk gaat en als dat niet te veranderen is, kun je dus beter verder kijken. Vooral als je nooit meer wilt hoeven werken.

Iets wat je in deze situatie waarschijnlijk goed kan helpen is de online training “Vind Je Ideale Baan” van Frank de Moei. Deze training leert je van je huidige baan de ideale baan te maken. Of jou ideale baan te vinden, door de juiste (zelf) inzichten en goede tips en adviezen.

Vind je Ideale Baan

Ik wil mijn ideale baan vinden!

Ik wil zo snel mogelijk plezier kunnen hebben aan hoe ik mijn geld verdien!

Op naar mijn ideale baan!

Vind je passie

Dit is echt een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kunt bereiken. Je passie vinden. Sommigen hebben hun passie al gevonden, maar zien nog niet meteen de mogelijkheden daarvan te leven. Anderen zijn nog op zoek en weer anderen verdienen er al meer mee dan ze ooit voor mogelijk gehouden hadden.

Nooit meer werken.

Ja! Dat is het dus! Als je je passie hebt gevonden en je passie gaat delen met mensen. Dan is het enige dat je verder nog nodig hebt, geduld. Ga je passie leven, ga erover schrijven zoals ik. Ga dingen maken, schrijven, uitvoeren, maar ga je passie achterna.

Doordat je met je passie bezig bent blijft het goed vol te houden. Zowel je focus als het plezier in je werk. Dan kun je op een dag waarschijnlijk gewoon volmondig zeggen

“IK HOEF NOOIT MEER TE WERKEN!”

Wanneer je nou merkt dat het plezier steeds meer afneemt is het nooit verkeerd om je koers bij te stellen. Je passie zal hetzelfde blijven maar je koers kun je natuurlijk altijd bijstellen.

Soms heb je bijvoorbeeld gewoon een beetje meer afwisseling nodig en kan een leuk/licht/makkelijk bijbaantje al veel verschil maken. Of je moet juist wat meer ruimte maken om je beter te kunnen focussen en dat bijbaantje los gaan laten.

Want zolang je gefocust en met plezier met je passie bezig bent, zul je er op den duur altijd veel meer succes mee behalen. Meer dan met steeds meer tegenzin te moeten gaan werken.

Risico’s

Toch is dit vaak wel het punt waar veel mensen afhaken. Mensen zijn bang voor de financiële gevolgen, of bang voor een verandering in hun dagelijks leven. Maar denk hier nu eens echt goed over na.

Maak je de keuze om voor de rest van dit jaar/de komende jaren/je leven afhankelijk te zijn van wat jou baas jou wil betalen? De keuze om te blijven dromen over een leven zonder te moeten werken?

Of ga je het avontuur aan dat “de rest van je leven” heet? Mensen zullen er altijd wat van vinden wat je doet. Of je het nu wel of niet goed doet. Dus waarom niet doen wat echt goed voelt voor jou?

Zonder het nemen van risico’s kun je namelijk niet verwachten dat er dingen echt gaan veranderen. Je zult er iets voor moeten doen.

En dat is het geheim.

Zonder iets te ondernemen, zonder te dromen en zonder voldoende wilskracht zal er weinig blijvend kunnen veranderen. Zonder dat je beweegt en actie onderneemt gebeurt er simpelweg gewoon niets.

En hoe meer moeite en energie je ergens in steekt je meer je er uiteindelijk uit kunt halen.

gletsjer vliegtuig avontuur

Dat gaat allemaal veel gemakkelijker wanneer je het leuk vind om iets te doen. Maar het is daarmee altijd het belangrijkste dat er actie plaatsvindt en wanneer je in een situatie bent waar je dringend of heel graag uit wilt, zul je ook risico’s moeten nemen.

En onthoud: “Niets in deze wereld dat het waard is om te hebben, komt vanzelf of voor niets”.

Energie

Ga voor jezelf na waar je je energie in wilt steken en wat je daarvoor terug wilt hebben. Wanneer je nooit meer wilt hoeven werken en gewoon wilt kunnen doen waar je zin in hebt. Je geen zorgen meer wilt maken over geld of andere zaken.

Dan is het misschien tijd dat je eens een “risico” gaat nemen. Investeer je energie eens in iets anders dan je zorgen te maken over je werk. Of te mopperen over de vreselijke maandagen enzovoorts.

Voor iedereen is er wel een mogelijkheid om de vrijheid te voelen van het nooit meer hoeven werken. Stel jezelf eens deze vragen:

Wat zijn je mogelijkheden om bijvoorbeeld minder geld nodig te hebben? (besparen zodat je minder hoeft te werken)

Wat zijn je mogelijkheden om met zo min mogelijk moeite en legaal toch aan zoveel mogelijk extra geld te komen? (passieve inkomstenbronnen onderzoeken)

Wat zijn mijn persoonlijke mogelijkheden om een baan te vinden die echt aansluit bij wat ik goed kan en graag doe? (omscholingstrajecten, doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling)

Makkelijk

En dan nu het geheim. Ondanks dat het energie kost en soms ook best uitdagend kan zijn, is dat een stuk makkelijker dan de meeste mensen denken. Het geheim zit ‘m in geduld, doorzettingsvermogen en het vinden van je passie. Dat maakt alles zoveel gemakkelijker en vooral leuker!

En natuurlijk gebeurt zoiets niet vanzelf. Je zult echt even goed bij jezelf te rade moeten gaan welke richting je op wilt en wat überhaupt je “levenswensen”zijn. Hoe duidelijker je dat voor jezelf hebt, hoe groter de kans dat je dat ook gaat behalen.

nooit meer werken

Zolang je maar goed begrijpt dat het niet alleen voor een selecte groep is om (comfortabel) nooit meer te hoeven werken. Het is dus, ondanks dat het niet vanzelf gaat, veel makkelijker dan de meeste mensen denken.

Nooit meer werken met de hulp van Jacko Meijaard

Maak kennis met Jack Meijaard. Hij heeft een methode ontwikkeld de voor iedereen heel gemakkelijk is om te gebruiken. Een methode om via deze weg veel geld te verdienen en heel succesvol te worden. Hij is zijn passie gaan volgen en heeft ontdekt hoe hij zijn kwaliteiten kan omzetten in (veel) geld. Deze methode is hij op internet gaan delen met de wereld.

Zijn verhaal is ontzettend inspirerend en heeft veel mensen geholpen precies te bereiken waar dit artikel over gaat. Ook hij hoeft nooit meer te werken. En het is makkelijker dan je denkt.

internet succesgids

Nooit meer werken met de internet succes gids

Maak kennis met Jacko Meijaard en leer hoe ook jij nooit meer hoeft te werken!

Yes! Ik ga leren hoe ik geld kan verdienen op het internet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.